Vad det innebär att ha ett kreditkort

Att ha ett kreditkort innebär en stor frihet och möjlighet när det kommer till handel. Det liknar ett vanligt betalkort, med den stora skillnaden är att ditt kreditkort inte behöver vara kopplat till ett konto med pengar på. Istället handlar du med bankens pengar, som ett lån, som du sedan betalar via en faktura i slutet av månaden – antingen vid ett och samma tillfälle eller uppdelat på flera. Du kan också ha ett kreditkort utan avgift om det är det som du är ute efter. Också fakturan visar också en sammanställning på alla de uttag och betalningar som gjorts med kreditkortet.

Att skaffa rätt kreditkort är inte helt självklart, eftersom olika typer av kreditkort passar olika personer. Det finns alltså inget bra svar på vilket kreditkort som är bäst utan det beror på din levnadssituation och dina konsumtionsvanor. Idag finns en rad olika kortutgivare som erbjuder kreditkort med olika upplägg, villkor och förmåner. Därför är det bra att läsa på om de olika kreditkort som finns att välja på och sedan ansöka hos den kortutgivare vars kreditkortsvillkor passar din livssituation. Reser du mycket finns det bra kreditkort med både reseförsäkring och avbeställningsskydd om du handlar din resa med kreditkortet. Dessutom innebär det oftast också avgiftsfria uttag och betalningar när du är utomlands. För dig som är student eller egenföretagare finns andra förmånliga kreditkort som passar och handlar du mycket online finns det kreditkort med bedrägeriskydd. Många kortutgivare erbjuder också sina kunder att samla poäng som sedan kan lösas in mot bonuscheckar men ibland även rena pengar.

Det är varken svårt eller krångligt att skaffa ett kreditkort, och du gör din ansökan snabbt och smidigt på nätet hos den kortgivare du är intresserad av. Du får oftast svar på en gång. På nätet finns det också flera bra sammanställningar över olika kreditkortsutgivare där du ser vilka villkor och förmåner som finns för respektive kreditkort.