Hur du hittar det bästa kreditkortet

Ett kreditkort ser ut och fungerar precis som ett vanligt betalkort, som du alltså kan använda för betalning och uttag av kontanter. Den stora fördelen med ett kreditkort är dock att kortet inte nödvändigtvis behöver vara kopplat till ett konto med pengar på. Med det sagt innebär ett kreditkort att du har större ekonomisk frihet och möjlighet. När du handlar med ditt kreditkort handlar du med bankens pengar, så krediten på kortet innebär att du tar ett lån. I slutet av månaden får du en faktura med en sammanställning på det du handlat för på kreditkortet, vilket du sedan kan välja att betala vid ett tillfälle eller uppdelat på flera.

Vilket kreditkort som är det bästa går inte att ge ett rakt svar på, utan det beror på hur dina köpvanor och din livssituation ser ut. Olika typer av kreditkort passar olika personer beroende på vilken livssituation man befinner sig i. Om du till exempel reser mycket kan ett kreditkort med reseförsäkring och där du slipper avgifter för köp och uttag utomlands passa bra. Är du egen företagare eller student finns det kreditkort anpassade för din levnadssituation. Idag finns det flera bra jämförelseguider på nätet där du snabbt kan få en tydlig överblick över tillgängliga kreditkortstjänster från olika kortutgivare och välja det som passar dina konsumtionsvanor bäst.

Många kortutgivare erbjuder sina kunder att samla poäng på de köp de gör, precis som många butiker gör för att belöna återkommande kunder. Det ger ett mervärde där du sedan premieras med bonuscheckar eller rabatter, men i andra fall också rena pengar. För att skaffa ett kreditkort krävs endast att du först gör en ansökan hos den kortutgivare du vill ha. Det går oftast både snabbt och enkelt och sker för det mesta online – du får oftast svar på en gång med din ansökan.